Máme doma mazlíčka

    Posted in : Nezařazené:
  • On : Úno 26, 2019

Jsou to chvíle, na které jste se těšili asi od první chvíle, co jste se rozhodli, že si nějaké to zvířátko postaráte. Důležité si je ale uvědomit, že s tím přichází i plno nových starostí. Jak tyto prvotní obtíže zvládnout? Velmi dobrou věc uděláte, pokud si na první týden vezmete dovolenou z práce a budete tak moc být pro Vašeho nového tvorečka neustále po ruce. Pokud jste si pořídili nového pejska, tak je velmi důležité právě naučit ho říkat si o to, že se potřebuje dojít vyvenčit. A to se Vám nepodaří jinak než tím, že budete Vaše zvířátko mít neustále na očích a při každých náznacích ho popadnete a vynesete ven, kde počkáte, zdali vykoná potřebu či ne. Pokud se tak stane, mějte vždy po ruce nějaký pamlsek a náležitě štěňátko pochvalte. Ono si pospojuje všechny vjemy a brzy přijde na to, jak si říct, když má potřebu čůrání nebo kakání.
hezké štěně

Pokud jste si pořídili kočičku, tak je to obdobné, akorát musíte hlídat a následně donést na kočičí záchod. Vždy pro umístění záchodku pro kočky vybírejte klidné místo, kde kotě nebude rušeno a bude ho mít blízko od svého pelíšku. Kočky jsou velmi čistotná zvířata, takže nebude trvat dlouho a kočka pochopí, kam má chodit vykonávat potřebu. Navíc většina koťat má toto zvládnuté již z první rodiny a začne to vykonávat automaticky.
koťata na slámě

Co opravdu nepodceňujte je výživa Vašeho mláďátka. Již od začátku vybírejte velmi kvalitní krmivo, které poskytne Vašemu mazlíčkovi veškerou potřebnou výživu a bude obsahovat všechny vitamíny a potřebné látky pro správný vývin. Vyvarujte se komerčním produktům, na které běhají reklamy po celý den v televizi a které Vás lákají svou příznivou cenou. I Vy si přeci dopřáváte jen to, o čem víte, že je pro Vás to nejlepší a rozhodně Vám neškodí. Proč by na tom mělo být jinak Vaše zvířátko? Věřte totiž, že se Vám všechna ta správná strava vrátí na dlouholetosti Vašeho miláčka, a to si přeci přeje každý chovatel.