Betonové ploty nabízí velmi rozmanitá řešení

    Posted in : Nákupy:
  • On : Čvc 14, 2020

Jaké máme možnosti

Celistvá zeď – zadáte-li si do vyhledávače klíčová slova pro oplocení z betonu, většinou se objeví fotografie vysokých zdí, oddělených v jednotlivých polích svislými sloupky. Není to však jediná možnost, jak si „pohrát“ s tímto materiálem, výrobci na trh dodávají celou řadu různých povrchů ve více barevných odstínech, které se mohou dobře sladit s okolním terénem, a navíc je lze kombinovat i s jinými materiály. Je to docela jednoduchý stavebnicový systém a v jednoduchosti je krása, když vám neschází invence a nápady. A betonový plot cena za metr? Ve srovnání s jinými typy zdiva vychází levněji.

kamenná zeď

Kombinace nízkého soklu a dřeva – zatímco celistvá zídka, vyšší než lidská postava, se hodí hlavně tam, kde chceme zakrýt výhled a zcela chránit své soukromí, kombinací přízemního soklu s dřevěnou nástavbou se více otevíráme okolnímu prostředí, v místech, kde se to hodí, např. s pěkným výhledem do krajiny, či na pozemcích s dobrými sousedskými vztahy.

Kombinace betonového plotu a živých rostlin – velmi častý způsob, jak realizovat ohraničení pozemku od veřejných ploch, silnic a chodníků a od dalších míst, která jsou rušná a na pohled nevzhledná. Namísto výhledu do frekventované silnice nebo na sousední pozemek s různými přístřešky a kůlnami se osvědčilo právě toto řešení zkombinovat pevný taras z betonu spolu s živým plotem. Chrání vás před vnějšími vlivy a zároveň je zdrojem přírodní zeleně. Toto řešení se nabízí i tam, kde je relativně málo místa na okraji pozemku, betonové sloupky a desky jsou totiž velmi tenké a nezabírají mnoho místa.

bytové domy

Další možnosti využití – výhodou prefabrikovaných dílů je jejich shodný rozměr a možnost uplatnění na mnoha místech i mimo oblast ohraničení pozemku. Takto lze realizovat výstavbu zahradní terasy, zpevnit svažitý terén, uzavřít jej do vícepatrové kaskády, oddělit hospodářské objekty od okrasné části, zabezpečit místo pro kompost atd. Desky jsou sice tenké, ale jsou zpevněné ocelovými armaturami a určitou pevnost mají.